Einde Missiehuis Sint-Willibrord Deurne

In september 2015 verlaat de congregatie van de SVD Deurne. De laatste SVD’ers van het Missiehuis in Deurne, de broeders Jan de Groot en Jan Hellemons en de paters Koos van Dijk, Joep Heinemans en Johan Peters verhuizen naar het moederhuis in Teteringen. Rector Koos van Dijk sluit dan figuurlijk de deur na 61 jaren aanwezigheid van de SVD in Deurne.
Met het vertrek van de SVD’ers komt een einde aan Missiehuis Sint Willibrord, dat in september 1911 in Uden werd geopend, maar in september 1944 door de Duitse bezetters in brand werd geschoten. Na omzwervingen via Veghel, Teteringen en Steyl vestigde men zich op 7 november 1954 aan de Vlierdenseweg in Deurne.

Op zondag 6 september zal pater Koos van Dijk om 10.30 uur voorgaan in de (laatste) Thematische Viering, die sinds 1975 telkens op de eerste zondag van de maand wordt gehouden. Het is het afscheid van Deurne met daarbij behorende afscheidswoorden en na afloop een informele receptie in de binnentuin van het Zorgdorp. Belangstellenden (bv oud-internen) zijn van harte uitgenodigd.

Website door Buro TARGET