Flessenpost

Inmiddels zit de 4e jaars-gymnasiaste Tess Hille alweer een aantal maanden op zee, aan boord van de Regina Maris (driemaster) van het project School at Sea, dat leren en zeilen combineert. Na tussenstops op bv Tenerife, Kaapverdië, Dominica, de bovenwindse eilanden en Panama is ze nu aanbeland in Cuba. Maar de vele eilandjes in de Caribean onder een strakblauwe lucht, azuurkleurige zee, spierwitte stranden, wuivende palmen, hangmatten in de regenboogkleuren en ruige rotsen, gaven hen vaak een ansichtkaart-momentje. Maar er moet ook gewerkt en gestudeerd worden. Ze leren Spaans, naast het normale "huis"werk, er is de onvermijdelijke zeeziekte en heimwee, soms is er een waterstop, wat betekent dat je om de 4 dagen mag douchen, schoonmaken, wachtlopen tijdens het voor anker liggen, matroos of stuurman zijn, de kapotte zeilen naaien. Alle taken aan boord moeten per toerbeurt worden uitgevoerd. 

   

Zeer welkom is het contact met het thuisfront via mail, telefoon, sms of de post. Haar verjaardag vierde ze op Kaapverdië, de surprise-avond op volle zee, Kerst op Dominica en Nieuwjaar op de Bovenwindse Eilanden. Het is v
ooral bijzonder, als je het scheepslog leest, hoe deze groep met 33 verschillende karakters in goed onderling overleg evt irritaties en gevoelens bespreken als er even letterlijk aan de (scheeps)bel wordt getrokken.

   

Website door Buro TARGET