Skon fistje was 't

Nu een week later, terwijl alles aan de kant is, de rapportvergaderingen zijn geweest en de boeken zijn ingeleverd, kunnen we trots zijn op een school die verbondenheid, betrokkenheid en het welzijn van leerlingen hoog in het vaandel heeft staan, al zestig jaar! De reünie vanwege het 60-jarig jubileum van het Willibrord Gymnasium was mede daarom een enthousiast weerzien van (oud)leerlingen, (oud)docenten en (oud)medewerkers dat tot in de kleine uurtjes duurde. Lessen, escape room, pubquiz en rondleidingen zijn goed bezocht. Er is volop bijgepraat en ontmoet in de zomerzon en zwoele zomeravond. De nieuwe binnentuin, een oase met door oud-leerlingen geschonken leibomen, werd door Willem Smits en vrijwilligers met trots gepresenteerd.

Iedereen die naar de reünie gekomen is, maar nog geen lid is van de Vrienden van het Willibrord, willen we vragen alsnog lid te worden. Het kost slechts 15 euro per jaar en wordt goed besteed. Alleen dankzij ledenbijdragen kan de volgende reünie weer gehouden worden en kunnen activiteiten en bijdragen zoals de Quamdiu (straks Schooljournaal) en de Post Willibrord mogelijk worden.

Verder willen wij alle oud-leerlingen vragen zich op te geven voor de Expertbox en daarmee hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen aan de huidige leerlingen door lesgeven, advies geven, een dagje mee laten lopen of een stageplek bieden aan leerlingen. Meld je (talent) aan bij de website (www.expertbox.nl). Het is zo waardevol voor leerlingen om zich via een oud-Willibrorder laagdrempelig beter te kunnen oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden! Je geeft de school bovendien op een creatieve manier terug wat je zelf vroeger in de kiem gekregen hebt.

Veel dank aan alle vrijwilligers die de reünie (wederom) mogelijk hebben gemaakt door alle voorbereidingen, inzet in voorafgaande week, op de dag zelf en/of de dag erna bij de opruimwerkzaamheden. Tot slot hartelijk dank aan de school, het docenten- en medewerkerscorps en leerlingen voor de geboden gastvrijheid!

Tot wir ‘us, Marie-José van Hoof (voorzitter Vrienden)

Website door Buro TARGET